Singel 518-A, 1017 AX Amsterdam

Verkocht onder voorbehoud: Singel 518-A, 1017 AX Amsterdam

Prijs: € 485.000,-

Kamers: 3

Type object: Appartement

Woonoppervlakte: 109 m2

Een royaal drie-kamer appartement (circa110m2) gelegen op de eerste verdieping van een voormalig VOC pakhuis met de veelzeggende naam D’Eendragt. Dit Rijksmonument uit 1625 is voorzien van de karakteristieke rode luiken en is gelegen aan de Singel; vandaag beter bekend als de bloemenmarkt. U bevindt zich hier midden in het hartje van Amsterdam en als u de ramen open hebt staan, hoort u het Carillon van de Munttoren!

Een bruisend stukje Amsterdam maar in het appartement woont u in een oase van rust.

Het gebouw:

Dit dubbele pakhuis met trapeziumgevel ademt nog steeds de sfeer uit van de Gouden Eeuw. Boven aan de gevel prijkt dan ook de statige VOC leeuw met gouden kroon en zwaard. In vroegere tijden werden hier de specerijen en handelswaren opgeslagen door de Oost-Indiëvaarders en rook het naar kruidnagel, kaneel, koffie, thee en tabak.

Tegenwoordig… een karakteristiek monumentaal gebouw dat in goede staat van onderhoud verkeert en in 2011 aan de buitenkant volledig gerenoveerd werd.

Indeling:

Via de ruime entree met lift betreedt u het appartement op de eerste verdieping.

Ruime hal met garderobe kast, woonkamer met balkenplafond en Frans balkon met uitzicht over de Bloemenmarkt en het Koningsplein. Een half open keuken die in verbinding staat met de woonkamer. De keuken is voorzien van gaspit kookplaat, afzuigkap, oven en koelkast. Via de gang met separaat toilet komt u aan de achterzijde van het appartement. Een ruime badkamer met bad en separate douche en dubbele wastafel. Een royale slaapkamer met inbouwkasten. Een tweede kamer te gebruiken als gasten- en/of werkkamer. Tweemaal een bergruimte waarvan één met een aansluiting voor wasmachine/droger.

Een uniek appartement met zeer veel mogelijkheden!


Vereniging voor Makelaars & Taxateurs

Gediplomeerd makelaar-taxateur onroerende zaken nr: T0001326 - K-RMT nr: 47257288
Vergunning Woning- en Kamerbemiddelingsbureau Amsterdam nr: HW 92530