Mercatorplein, 1056 CL Amsterdam

Verhuurd: Mercatorplein, 1056 CL Amsterdam

Prijs: € 1.350,- / mnd

Kamers: 3

Type object: Appartement

Woonoppervlakte: 85 m2

Vrijstaand wonen middenin de stad?

  • In één van de hoogtepunten van de Amsterdamse School.
  • Wonen in een monumentale toren, maar dan wel met alle gemakken van nieuwbouw.
  • Voor als je echt iets aparts wilt, of een liefhebber van architectuur bent
  • Veel buitenruimte door een groot panoramisch dakterras ca. 30m2.
  • Extra inpandige opbergruimte die ervoor zorgt dat je huis opgeruimd blijft.

Indeling

Via een glazen pui, kom je bij de lift in de hal van het appartementencomplex. Als bewoner heb je via de lift exclusief en beveiligde toegang tot het entreeniveau van dit torenappartement. Als je de lift uitstapt sta je direct in de voorhal.

Entreeniveau

Via de voordeur kom je binnen op een overloop. Links kijk je in de vide van de woonkamer, en rechts zijn de open trappen. De ‘zwevende’ boekenkast die half in de vide hangt dient tevens als railing. Op dit niveau bevindt zich verder een gastentoilet en een aparte opberg- en wasruimte.

Woonniveau

De woonkamer heeft een vide van 5 meter hoog en een groot raam op het noorden. (Oorspronkelijk was de toren bedoeld als een atelier - waarvoor gelijkmatig noorderlicht belangrijk was). Blikvanger is de Light Sculpture van de Amerikaanse kunstenaar Isamu Noguchi. De kamer heeft een massief houten vloer van Amerikaans Eiken uit dezelfde partij als het aanrechtblad en de eettafel. Over de gehele lengte van de oostelijke muur (8m) is een houten bank ingebouwd, die tevens dient als zitplaats voor de tafel.

De keuken bevindt zich aan de zuidzijde. Deze heeft een massief eikenhouten werkblad en is 95 cm hoog en dieper dan gebruikelijk, namelijk 72 cm. Door de ramen kijk je uit op het levendige plein en in de verte zie je de ZuidAs liggen. Het plafond van de keuken is 4 meter hoog. De keuken is voor de woning op maat ontworpen en bevat koelkast, vaatwasser, gasfornuis, een (losse) oven/magnetron en een design afzuigkap.

Hobbyruimte

Vanuit de keuken ga je via een verborgen luik naar een lager niveau. Hier bevindt zich een ruime hobbyruimte van 25 m2 en 155 cm hoogte. De ruimte is efficiënt ingedeeld door stellingkasten tegen alle wanden, met opbergsystemen, boekenkasten, kledingkasten. Er zijn 2 werkplaatsen gecreëerd. De geïsoleerde ruimte is stil en geschikt als bibliotheek, speel/werkruimte of extra opslagplaats voor voorraad. Een plek waar je letterlijk helemaal verscholen kan zijn.

Dakterras

Via een deur en een trap ga je vanuit het woonniveau naar het zonnige dakterras op het zuiden. Van hieruit heb je een panoramisch uitzicht over het plein en de omgeving. De borstwering is afgewerkt met originele sierdakpannen. Het terras is verder afgeschermd van het algemene dakterras door middel van een privacyscherm. De inrichting is gedaan door een tuinarchitect die met afwisselend bomen en struiken een groen en ruimtelijk geheel gecreëerd heeft.

Slaapniveau

Met de trap bereik je via de overloop eerst de zeer lichte studeerkamer aan de zuidzijde. Links en rechts van deze kamer bevinden zijn kleine balkonnetjes. Hier bevindt zich een ingebouwd ergonomisch bureau. Zittend of staand achter het bureau heb je uitzicht op de Westerkerk. Aan de westkant bevindt zich een ruime inloopkast.

Vanuit de studeerkamer bereik je via een trap het hoogste niveau met slaap- en badkamer. Vanuit de slaapkamer heb je enerzijds een spectaculair uitzicht op de Hoofdweg, anderzijds op de omliggende wijken tot aan Sloterdijk en de havens. De slaapkamer is af te sluiten door een massieve houten schuifdeur. De badkamer is hoog en licht en heeft een raam met uitzicht op het centrum van Amsterdam waarboven je ‘s ochtends de zon kan zien opkomen. De badkamer is ingericht in mediterraan wit/blauw motief met handgemaakte blauwe Italiaanse glastegels, Duravit wastafel, bad, en toilet en vloerverwarming.

Interieur design De woning is direct na de oplevering grondig verbouwd door de Vlaamse interieur architect Wim de Vos. Hij is winnaar van diverse designprijzen en staat bekend om zijn onconventionele ontwerpen en minimalistisch design. Net zoals Berlage dat in zijn tijd deed, heeft hij ook de keuken en al het (ingebouwde) meubilair speciaal voor de woning ontworpen. Door een aantal gewaagde ingrepen heeft hij veel licht en ruimte weten te creëren. De overheersende kleuren zijn natuurlijke en zachte wittinten.


Vereniging voor Makelaars & Taxateurs

Gediplomeerd makelaar-taxateur onroerende zaken nr: T0001326 - K-RMT nr: 47257288
Vergunning Woning- en Kamerbemiddelingsbureau Amsterdam nr: HW 92530